Praktijkinformatie

Spreekuren

Ons hechte team bestaat uit vier vaste huisartsen, drie doktersassistenten en drie praktijkondersteuners. Ook leiden wij graag nieuwe collega’s op voor toekomstige huisartsenzorg. Wij streven ernaar laagdrempelige en betrokken zorg te leveren aan iedere patiënt.

Spreekuren

Voor het spreekuur moet u een afspraak maken via 020-6191815 tussen 08.00 en 17.00 uur. U krijgt een keuzemenu, wanneer u geen keuze maakt krijgt u vanzelf de assistente aan de lijn.
.
Bij spoed (een levensbedreigende situatie) kiest u een 9.
.
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw afspraak. Zij doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

No show – beleid

Wij begrijpen het als u een keer verhinderd bent op uw afspraak. Wilt u zich minimaal een dag vóór de afspraak afmelden? Wij kunnen dan een andere patient helpen.

Bent u meer dan twee keer zonder afmelding niet op uw afspraak verschenen? Dan zijn wij genoodzaakt consultkosten in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn dus voor uw eigen rekening.

Meer tijd nodig?

Heeft u meerdere klachten of vragen? Zeg dat bij het maken van de afspraak, wij kunnen er rekening mee houden in onze agenda. Een afspraak is voor één persoon.

In principe kunt u kiezen bij welke arts u de afspraak wilt maken, maar de wachttijd kan dan wel langer zijn. Soms is het dan toch verstandiger zijn dat u een afspraak krijgt bij een van de andere artsen.

.

Huisbezoek

Wanneer u niet naar de praktijk kunt komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.
.
Wij verzoeken u dringend huisbezoeken aan te vragen vóór 10.00 uur. Indien u ’s middags een huisbezoek aanvraagt zal dat alleen nog dezelfde dag worden afgelegd als dat medisch dringend noodzakelijk is.  Voor spoedgevallen kunt u natuurlijk altijd bellen.
.
De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek wordt gedaan.
.
In het algemeen is het beter als u naar de praktijk komt, want in de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Wrattenspreekuur

Wrattenspreekuur: elke tweede woensdag van de maand, van 15.00-15.45 uur. Kinderen kunnen hiervoor aangemeld worden zonder eerst gezien te worden door een van de artsen. Volwassenen moeten eerst beoordeeld worden door de arts omdat bij volwassenen het vaak niet gaat om wratten die aangestipt kunnen worden met vloeibare stikstof.

Spoedgevallen

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!
.
U kunt ook onze spoedlijn bellen: 020-6191815 en dan toets 9. Deze wordt altijd meteen opgenomen.
.
Als wij er niet zijn is de spoedlijn doorgeschakeld naar de huisartsenpost (’s avonds, ’s nachts en in het weekend). U moet dan opnieuw een 9 intoetsen!
.
Wij raden u dringend af om zonder telefonisch contact naar de praktijk te komen; de artsen kunnen op huisbezoek zijn.

Huisartsenpost

Huisartsenpost
..
De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenpost. De zorg van de huisartsenpost is alléén voor zaken die niet kunnen wachten totdat uw eigen huisarts weer aanwezig is. Website: www.huisartsenpostenamsterdam.nl.
.
.
Afspraken
.
De huisartsenpost is uitsluitend telefonisch bereikbaar. Inlopen zonder afspraak is dus niet mogelijk. Het  telefoonnummer van de dienstenpost is 088 – 0030600. 

Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.
.
Adres huisartsenpost:

Huisartsenpost West
OLVG West
Jan Tooropstraat 164
1061 AE Amsterdam

Praktische informatie

De praktijk is gevestigd op de begane grond naast de Parkrand apotheek.

Inschrijven als nieuwe patiënt

De praktijk is op dit moment gesloten voor nieuwe patienten

E-consult

E-consult

Stel uw medische vragen direct aan uw arts via een eConsult en ontvang bericht zodra uw consult beantwoord is. Hiervoor gebruikt u het patiëntenportaal.

Let op! eConsult is niet bedoeld voor urgente zaken of levensbedreigende situaties. Indien u twijfelt over de ernst van uw klacht, neem dan altijd telefonisch contact met de huisarts op.

Herhaalmedicatie

Wij verzoeken u dringend herhaalrecepten niet via de gewone telefoonlijn aan te vragen, omdat daarmee het andere telefoonverkeer wordt belast. U kunt op verschillende manieren een herhaalrecept aanvragen:

      • Receptenlijn te bellen: u belt hiervoor de praktijk, in het keuzemenu een 2;
      • Doosjes afgeven bij de balie;
      • Bestellen via het patiëntenportaal: maak hiervoor eerst een account aan.

In het algemeen geldt: wanneer het recept voor 12 uur is aangevraagd liggen de medicijnen twee werkdagen later vanaf 15 uur bij de apotheek voor u klaar.

Het is voor ons erg belangrijk dat wij precies weten welke geneesmiddelen u gebruikt. Wilt u als u ons bezoekt altijd een lijstje van uw medicijnen meenemen? U kunt ook een actueel medicijnenoverzicht vragen bij uw apotheek.

 

Praktijkondersteuning

Bij ons in de praktijk werken vier POH’ers (Praktijkondersteuner Huisartsen):
.
De POH-S, Fatna, houdt zich bezig met de zorg voor chronische ziekten zoals suikerziekte, astma/COPD, hart- en vaatziekten. Ook maakt zij uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek.
.
De POH-Ouderen, Fatna en Mounia (POH – Ouderen in opeleiding) houden zich bezig met de zorg voor ouderen.
.
Ook is er een POH-GGZ, Karin, bij wie u terecht kunt voor psychische problemen; dit kan alleen via verwijzing door de huisarts.

Doktersassistente

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor alle spreekuren en voor huisbezoeken. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
.
U kunt bij de assistente zonder afspraak terecht voor:

      • Herhaalrecepten (als u er op de herhaalreceptenlijn niet uit komt)
      • Urine onderzoek als u denkt dat u een blaasontsteking heeft (ochtendplas vóór 9.30 uur op de praktijk afgeven; de urine bewaren in de koelkast totdat u het naar ons brengt)
      • Zwangerschapstest

.
Met afspraak voor:

      • Het meten van de bloeddruk
      • Aanstippen van wratten (elke tweede woensdag van de maand)
      • Verbinden van wonden
      • Oren uitspuiten
      • Hechtingen verwijderen
      • Suiker- en Hb-controle

Ideeënbus formulier

    Klachtenprocedure

    Als huisartsenpraktijk willen wij ons werk graag professioneel uitvoeren en vinden het belangrijk dat u ons vertrouwt. Natuurlijk kan het voorkomen dat u niet tevreden bent over een contact met onze praktijk. Wij willen dat graag zo snel mogelijk weten, zodat wij dit met u kunnen bespreken en hier van kunnen leren.
    .
    In de eerste plaats nodigen wij u uit om uw klacht te bespreken met de betreffende arts of andere medewerker.  Ook kunt uw klacht of opmerking indienen via onderstaand klachtenformulier. Eén van onze medewerkers neemt uw klacht dan zo snel mogelijk in behandeling.

    Mocht u meer informatie willen over het indienen van een klacht, klik dan hier.

    Meer informatie? Kijk op thuisarts.nl

    Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten.

    thuisarts
    thuisarts

    Reisvaccinaties

    Het is niet meer mogelijk bij ons een volledige reizigersvaccinatie te laten plaatsvinden. Er zijn verschillende adressen die daarin gespecialiseerd zijn. Bijvoorbeeld:

    Deelname Academisch Netwerk Huisartsgeneeskunde

    Onze praktijk neemt (net als veel andere praktijken in Amsterdam) deel aan het Academisch Netwerk Huisartsgeneeskunde Amsterdam UMC. Dit betekend dat uw gegevens ANONIEM (dus zonder herleidbare persoonsgegevens of vertrouwelijke gespreksgegevens) deelt met onderzoekers. Het doel hiervan is de huisartsenzorg verbeteren, bijvoorbeeld door te onderzoeken welke medicijnen huisartsen voorschrijven bij een bepaalde ziekte. Als u hier bezwaar tegen heeft kunnen wij u gegevens uitsluiten van de onderzoeken.

    ANH
    Translate »
    Call Now Button